Savez za Srbiju neće učestvovati na sednici o Kosovu i Metohiji

Savez za Srbiju neće učestvovati na sednici o Kosovu i Metohiji

24/05/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Političke stranke, pokreti i savezi potpisnici Sporazuma sa narodom neće učestovati na zasedanju Skupštine Srbije u ponedeljak o Kosovo i Metohiji, saopštio je danas Savez za Srbiju.

Potpisnici Sporazuma konstatovali su da bi eventualno učešće na sednici Skupštine i prekid bojkota nekog od potpisnika Sporazuma, bilo kršenje potpisane obaveze prema građanima i ta organizacija ili pojedinac prestao bi da bude deo Sporazuma sa narodom.

savez-za-srbiju.rs

Savez je naveo da sednica nije ništa drugo do “rijaliti seansa i novo glumatanje predsednika Srbije sa lažnom opozicijom”.

Kako se navodi, odlukom da ne učestvuju na sednici potpisnici dosledno poštuju obavezu prema građanima da će kao opozicija napustiti rad skupština u kojima je “režim ukinuo demokratska načela i temelje parlamentarizma i time oduzeti bilo kakav legitimitet režimu”.

Potpisnici Sporazuma naveli su da će nastaviti borbu za slobodne i poštene izbore i slobodne medije, uz obavezu da sve dok se ne ispune traženi uslovi da bi izborni proces bio slobodan na takvim izborima neće učestovati.

“Dok se odlučivanje ne vrati u institucije i dok mediji ne budu slobodni, svaka odluka doneta u ovakvim uslovima, a koja se tiče vitalnih nacionalnih i ekonomskih interesa zemlje, mora biti preispitana nakon uspostavljanja demokratske vlasti”, ukazao je Savez.

izvor: RTV