Skupština i o centralnom registru stanovništva

Skupština i o centralnom registru stanovništva

12/03/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Skupština Srbije nastavila je danas rad raspravom o amandmanima na više predloga zakona, među kojima je Predlog zakona o centralnom registru stanovništva na koji je podneto 13 amandmana, a poslanici su sednicu započeli postavljanjem pitanja.

Dok su poslanici vlasti i dela opozicije pitanja postavljali u plenumskoj sali, novinarima su se u holu obratili poslanici Narodne stranke Miroslav Aleksić i Sanda Rašković Ivić.

Inače, na predložene zakone podneto je više od 200 amandmana.

Pored Predloga zakona o centralnom registru, na dnevnom redu su izmene i dopune Zakona o sredstvima za ishranu bilja i oplemenjivačima zemljišta, o bezbednosti hrane, o sredstvima za zaštitu bilja, kao i predlozi Zakona o ugostiteljstvu i turizmu.

Pred poslanicima je i Predlog zakona o potvrđivanju Ustava Međunarodne organizacije za civilnu zaštitu.

Centralni registar stanovništva će povezati i objediniti na jednom mestu podatke o građanima iz 13 različitih službenih evidencija, koje sada vode različite institucije kroz šest baza, izjavio je protekle sedmice u parlamentu ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Centralni Registar stanovništva objediniće podatke kao što su registar matičnih knjiga, evidencije o državljanstvu, evidencije o matičnim brojevima građana, evidencije prebivališta, boravišta i privremenog boravka u inostranstvu, evidencije o ličnim kartama, evidencije o putnim ispravama, Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja, evidencije poreskih obveznika, evidencije o strancima.

Izvor: RTV