Svetski IT eksperti 6. aprila u Novom Sadu

Svetski IT eksperti 6. aprila u Novom Sadu

11/03/2019 0 Autor: V.D.

NOVI SAD – 

Svetski IT eksperti dolaze u Novi Sad gde će održati predavanja na ITkonekt konferenciji 6. aprila u Master centru.

Ovom prilikom ITkonekt će na jednom mestu okupiti celu novosadsku IT scenu, programere, IT kompanije i svetske IT predavače i ponuditi im nova znanja, razmenu iskustva, pronalazak novog posla ili pokretanje novog projekta. Ova konferencija je posebno namenjena iskusnim programerima, mediorima i seniorima, koji već imaju nekoliko godina radnog iskustva.

Predavači koji predaju na najvećim konferencijama širom sveta, održaće predavanja za novosadske programere. Java, AWS, Spring, Microservices, neke su od tehnologija o kojima će biti reči, a novosadski programeri će moći da čuju i kako da naprave glasovnu aplikaciju, zatim kako radi platforma koja upravlja sa preko milion sajtova širom sveta, te sa kakvim se sve izazovima susreću timovi IT-ijevaca kada, na primer treba da integrišu različite programske jezike u jednu aplikaciju.

Prošle godine, ITkonekt u Novom Sadu je posetilo čak 1.200 IT stručnjaka, što je bila jedinstvena prilika da se na jednom mestu okupi veliki broj novosadskih IT-ijevaca. Ove godine se očekuje još veći broj posetilaca, a oni koji ne budu slušali predavanja, moći će da se upoznaju sa nekim od najpoželjnijih poslodavaca u IT industriji.

Prijave su već otvorene, a broj mesta za konferenciju je ograničen.

Paralelno sa konferencijom u Master centru će 6. aprila biti održan i IT sajam zapošljavanja, gde će se na zanimljiv i interaktivan način predstaviti IT kompanije i ponuditi nova radna mesta. Ulaz na ovaj deo događaja je besplatan uz prijavu.

Neke od kompanija koje će ponuditi poslove na ITkonektu su: Quantox Technology, Intens, NTT Data, Prozone, Avisto Eastern Europe i drugi.

ITkonekt ove godine obeležava Mesec u IT-ju u više gradova u regionu. Osim u Novom Sadu, ITkonekt će biti održan i u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Zagrebu.

ITkonekt je rastuća regionalna IT zajednica, čiji je cilj da osnaži IT sektor i umreži IT kompanije i IT stručnjake. Do sada je sa ovom oranizacijom sarađivalo više od 100 IT kompanija iz regiona, 40 IT organizacija, više od 100 domaćih i svetskih predavača. ITkonekt okuplja preko 10000 IT stručnjaka iz celog regiona.

Izvor:RTV