SzS optužuje Vučića za današnje događaje na severu Kosova, SL tvrdi da je SzS krivac za prebijanje i hapšenje Srba

SzS optužuje Vučića za današnje događaje na severu Kosova, SL tvrdi da je SzS krivac za prebijanje i hapšenje Srba

28/05/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Savez za Srbiju ocenio je danas da su najnoviji događaji na Kosovu rezultat “propale politike” Aleksandra Vučića, ali i da umnogome liče na “zajedničku režiju” kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i Vučića, koja neće ništa dobro doneti ni srpskom ni albanskom narodu.

“Dok mu njegovi ‘biznismeni’ sa balkona Narodne skupštine Republike Srbije žustro aplaudiraju, na severu Kosova Vučić i njegovi koalicioni partneri Ramuš Haradinaj i Hašim Tači guraju kosovsku policiju na srpski narod”, naveo je Savez u saopštenju.

Savez je zajedno sa Savezom za Srbiju Kosova i Metohije zatražio od međunarodne zajednice, posebno od Kfora zaštitu Srba i sprečavanje nasilja i moguće eskalacije sukoba.

SL:SzS dobrim delom odgovoran za današnje maltretiranje Srba

Srpska lista saopštila je danas da Srbi sa Kosova i Metohije dobro znaju da su članovi Saveza za Srbiju dobrim delom odgovorni za današnje maltretiranje i prebijanje srpskog naroda, jer su, kako se kaže, zarad tuđih interesa i šake para kriminalizovali sever Kosova i Metohije, pružajući podršku Prištini u nasilnim akcijama.

“Sramno je i tužno sa kolikom sladostrašću lažne patriote i lažni predstavnici Srba sa Kosova i Metohije ushićeno govore o nasilju koje Priština sprovodi na severu Kosova i Metohije”, navela je SL u reagovanju na saopštenje SzS.

Kao pravi licemeri, navodi SL, pitaju gde su Marko Đurić i Goran Rakić, koji su, ističe se, kao i uvek uz svoj narod, na braniku otadžbine.

“Na onom istom mestu gde su Srbi sa Kosova i Metohije i porodice i deca Gorana Rakića, ali i svih ostalih članova Srpske liste. Na mestu gde se brani Srbija, a gde njih nema, i nikad ih nije bilo”, ukazuje SL.

Dok se članovi Srpske liste zajedno sa srpskim narodom, predsednikom i svojom državom neprestano bore da sačuvaju mir, kaže se u saopštenju, “ološ iz Saveza za Srbiju uz ispijanje kafe na Terazijama pobegao je sa skupštinske debate o Kosovu i Metohiji, ponovo su poslali poruke mržnje prema Srbima sa Kosova i Metohije”.

“Stid nas je što se ovakvi danas nazivaju pripadnicima srpskog naroda”, navela je Srpska lista.

izvor: RTV