Teo i Bogdan: Da odemo što jači u Kinu

Teo i Bogdan: Da odemo što jači u Kinu

14/05/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Reprezentativci Srbije, kapiten Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović, neformalno su  posetili “Kuću košarke“ na poziv predsednika KSS Predraga Danilovića. Naši asovi proveli su više od sat vremena u prijateljskom razgovoru sa prvim čovekom srpske košarke Danilovićem i generalnim sekretarom Dejanom Tomaševićem.

“Došli smo da se javimo da smo stigli, da se upišemo prvi. Da napravimo plan za leto, da vidimo šta i kako”.

Ove godine nacionalni tim čeka veliki ispit na Svetskom kupu, u Kini od 31. avgusta do 15. septembra.

BOGDANOVIC TEODOSIC u KSS Beograd, 13.05.2019. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, XYZ

“Novi izazov za nas, nadamo se dobrom rezultatu. Imamo mnogo iskustva, ali ne treba stvarati neki dodatan pritisak, jer ga već imamo. Treba otići tamo u što jačem sastavu”, uz osmeh je pričao Bogdanović. 

Teodosić je svestan da je Srbija na visokoj poziciji kad je lista favorita u pitanju.

“Imamo dobru ekipu, perspektivan i kvalitetan tim, naravno, u slučaju da se svi odazovemo i da budemo zdravi. Otvara nam se velika šansa da napravimo uspeh. Biće kvalitetno takmičenje, nijednog trenutka ne mislim da treba da obećavamo medalju, ići ćemo u Kinu da odigramo najbolju moguću košarku, da damo sve od sebe. A ja sam siguran da ako budemo igrali na taj način, rezultat neće izostati”.

Osvrnuli su se i na kraj sezone u Americi za Jokića i Marjanovića, koji su eliminisani tokom iste večeri u polufinalu plej-ofa.

“Zajedno su se oprostili. To znači da smo tim. Obojica su ispali na neki baš čudan način. Joka je imao veću i ozbiljniju ulogu. Nažalost, nije imao saigrače oko sebe da ga isprate. On je odigrao izvanredno kompletno razigravanje, svih 14 utakmica”, nasmejao se Bogdan. 

Na pitanje da li su i sa njima razgovarali na temu Svetskog kupa, Bogdan je kratko odgovorio:

“Pričali smo, ali na njima je da odluče”.

Kad su lična dostignuća ove sezone u pitanju, Bogdanović ima više razloga za zadovoljstvo.

“Super je bilo u Sakramentu, što je meni najvažnije, sačuvao sam zdravlje. Imao sam problema prošlog leta, ali sad sam spreman, idemo dalje, dobra je sezona iza mene”.

Prednost je za njega bio i dolazak Nemanje Bjelice među Kingse:

“Mnogo mi je pomogao. Bio je stvarno super saigrač, mnogo godina smo igrali i u reprezentaciji i u Feneru zajedno. Prijalo mi je da imam nekog našeg tamo”.

Miloš Teodosić je misiju u Klipersima završio u februaru.

“Sigurno da sezona nije bila onakva kakvu sam želeo, ali opet neko novo iskustvo. Nešto sa čim se nisam susretao ranije u karijeri. Ali naučio sam mnogo iz ovoga i sad okrećem novi list. Dolazim u situaciju da imam mnogo slobodnog vremena i da sam se previše odmarao. Nisam navikao na to. Počeo sam polako da treniram i ima dovoljno vremena do okupljanja reprezentacije da se spremim”, zaključio je Teodosić.

izvor: RTV