Terzić najavio prodaju „bisera“ sa Marakane: Žao mi je što će ta deca morati da odu iz Zvezde

Terzić najavio prodaju „bisera“ sa Marakane: Žao mi je što će ta deca morati da odu iz Zvezde

01/05/2020 Off Autor: radio022

Pandemija koronavirusa je potpuno zaustavila fudbal na duži vremenski period i napravila velike finansijske problem klubovima.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je u intervjuu za Informer, naglasio da će crveno-beli biti u velikom problem u narednom periodu i da će klub morat da posegne za prodajom fudbalera.

– Zvezdin budžet je prethodnih nekoliko godina bio 30 miliona evra godišnje, a sad će biti 20 miliona. Od tih 20 miliona, pet ćemo dobiti od sponzora, od „Gasproma“ četiri miliona i od „Telekoma“ milion. Ostalih 15 miliona moramo dobiti od prodaje igrača, jer od prodaje ulaznica nećemo imati nikakvu zaradu. Ne bi me iznenadilo da cela sledeća sezona bude bez publike na stadionima. Što se prodaje TV prava tiče, to je kod nas zanemarljiva suma. Dakle, možemo jedino još da računamo na pare od eventualnog plasmana u neko evropsko takmičenje. Ipak, uz svu želju, to niko ne može da nam garantuje, tako da su nam transferi jedini realan izvor prihoda, rekao je Terzić za Informer.

Prema Terzićevim rečima, Zvezda će biti primorana da proda najmlađe prvotimce, jer za njih može dobiti neophodna finansijska sredstva.

– Verujem da ćemo zaraditi na prodaji nekog od naših bisera – Njegoša Petrovića, Željka Gavrića i Veljka Nikolića. Oni će igrati evropske kvalifikacije, a prelazni rok će svakako biti pomeren do 1. oktobra. Meni je već sad žao što će ta deca morati da odu iz Zvezde, ali situacija je takva da klub mora da prodaje da bi živeo, dodao je generalni direktor Crvene zvezde.

Izvor: vesti-online.com