Turci zainteresovani za ulaganje u informacione tehnologije u pokrajini

Turci zainteresovani za ulaganje u informacione tehnologije u pokrajini

12/03/2019 0 Autor: V.D.

NOVI SAD – 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas sa ambasadorom Turske Tanžuom Bilgičem o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima za povezivanje i uspostavljanje iste između AP Vojvodine i Grada Novog Sada sa turskim pokrajinama i gradovima.

Na sastanku u Pokrajinskoj vladi, ocenjeno je da je dosadašnja ekonomska i politička saradnja dve zemlje, koju su postavili predsednici Republike Srbije i Republike Turske, na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji, te da je to dobar i stabilan okvir za intenziviranje odnosa na svim nivoima, kao i za dovođenje investitora u AP Vojvodinu.

Kao oblasti u kojima je moguće ostvariti tešnje odnose i privući turske investitore, sagovornici su naveli informacione tehnologije, oblast u kojoj, kako su se saglasili, Vojvodina prednjači.

Mirović i Bilgič istakli su da zahvaljujući istorijskim odnosima dve zemlje, u proteklih nekoliko godina broj turista iz Turske je u kontinuiranom porastu, ocenjujući da je kulturni turizam oblast koja može da doprinese da Srbija i AP Vojvodina budu još atraktivnije turističke destinacije.

Sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

Izvor: RTV