Uveden upravni nadzor nad Geodetskim zavodom

Uveden upravni nadzor nad Geodetskim zavodom

16/03/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije uvelo je upravni nadzor nad radom Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

Kako je danas saopšteno iz kabineta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, cilj nadzora je da se sagleda kompletna situacija u RGZ-u i predlože mere koje treba da donese Vlada Srbije radi efikasnijeg funkcionisanja katastra.

Radna grupa Ministarstva, između ostalog, ima zadatak da utvrdi broj nezavršenih i završenih predmeta u prvostepenom i drugostepenom postupku tokom 2018, broj predmeta otvorenih po pritužbama na rad RGZ-a, broj sistematizovanih i popunjenih radnih mesta po svim vrstama ugovora, i da analizira interne procedure i akta katastra.

Na osnovu prikupljenih činjenica, radna grupa će potpredsednici Vlade dostaviti izveštaj s predlogom mera čije je donošenje u nadležnosti Vlade Srbije, dodaje se u saopštenju.

Direktor RGZ podržao odluku

Direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković podržao je danas oduku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

“U potpunosti podržavam odluku ministarke Zorane Mihajlović. Mislim da je ovo pravi put da se sistemski pristupi rešavanju ovog složenog problema”, istakao je Drašković u saopštenju.

On je napomenuo da Srbija, kao država, ima institucionalne kapacitete da reši probleme na takav način da građani ne trpe zbog javašluka neodgovornih pojedinaca koji se kriju iza sindikalnih organizacija.

“Pravo, sistemsko rešenje statusa RGZ-a, kao samofinansirajuće i samostalne organizacije, očekuje se do kraja godine”, dodao je Drašković.

izvor: RTV