“Vršačka trka uz stepenice” u nedelju

“Vršačka trka uz stepenice” u nedelju

23/05/2019 0 Autor: V.D.

VRŠAC – 

Ovogodišnja, 7. po redu “Vršačka trka uz stepenice” održaće se u nedelju 26. maja, i ponovo će  okupiti trkače iz Srbije. 

...

U organizaciji “VAK 1926” po sedmi put će se održati Vršačka trka uz stepenice. Ova ekstremna trka jedinstvena je u Srbiji  i iz godine u godinu beleži sve veći broj prijavljenih trkača.

RTV

“Takmičari treba da savladaju 133 metra visinske razlike sa konstantnim usponom od 18 odsto, “samo” 750 metara dužine 430 stepenika. Ono što nas najviše raduje je to što ima jako mnogo prijavljenih Vrščana, a pored toga prijavljeno je i 50% više žena nego prošle godine”, navodi predsednik “VAK 1926” Nenad Habibović.

Start trke biće ispred parkinga Centra Milenijum, prvi deo staze je uspon bez stepenika, zatim se nastavlјa stepenicima pored Vile Breg, oštrim usponom bez stepenica, i u završnom delu trke preko stepeništa do Crkve Svetog Križa.

Cilј trke je 20 metara od poslednjeg stepenika.

“Nešto što je posebno u odnosu na prethodne godine je to što organizujemo i Šetnju za zdravlje Hemofarm Fondacije koja nije takmičarskog karaktera i koja startuje u 11 časova. Ženska trka počinje u 10:30, muška u 10:45, a Šetnja za zdravlje dakle u 11, i ja ovim putem pozivam sve građane da se okupe kod Milenijuma i da prošetaju sa nama”, dodaje Habibović.

Najbrže učesnike i ove godine očekuju pehari, medalje, diplome i novčane nagrade, do sada prijavljeno 109 takmičara, među njima su i trkači iz susednih zemalja, a prijave su moguće do četvrtka 23. maja u ponoć, na portalu trka.rs.

“VAK 1926”, u saradnji sa udruženjem NURDOR, na dan održavanja trke sakupljaće sredstva za pomoć deci oboleloj od raka.

izvor: RTV