Vučić: Dalekosežni rezultati Putinove posete

24/03/2019 0 Autor: V.D.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa rukovodiocem Federalne agencije Rošotrudničestvo Eleonorom Mitrofanovom istakao da je poseta predsednika Vladimira Putina u januaru bila jedan od najznačajnijih događaja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa rukovodiocem Federalne agencije Rošotrudničestvo Eleonorom Mitrofanovom istakao da je poseta predsednika Vladimira Putina u januaru bila jedan od najznačajnijih događaja za odnose Srbije i Rusije, kao i da su njeni rezultati dalekosežni, kako na političkom, tako i na ekonomskom nivou.

„Izuzetno smo zahvalni na posvećenosti ruskih partnera u sprovođenju i finansiranju unutrašnjeg oslikavanja Hrama Svetog Save u Beogradu“, rekao je Vučić i naglasio da je za uređenje Hrama Srbija u petak, 22. marta, uplatila dodatnu pomoć u iznosu od deset miliona evra, kao što je to učinila i 2018. godine, saopštila je pres služba predsednika.

Rukovodilac Federalne agencije za poslove Zajednice nezavisnih država, sunarodnika u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju (Rošotrudničestvo) Eleonora Mitrofanova istakla je da su duhovne veze dva naroda osnov za razvoj odnosa na svim nivoima.

Ona je pozdravila dogovor o potpisivanju Programa saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, sporta i omladinske politike između vlada Republike Srbije i Ruske Federacije za period 2019-2021, koje je planirano za april ove godine.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će koordinacija sa ruskom stranom biti još čvršća i još jednom zahvalio na bezrezervnoj podršci Ruske Federacije povodom namera tzv. Kosova da postane član pojedinih međunarodnih organizacija.

On je posebno istakao zahvalnost Eleonori Mitrofanovoj na njenom angažovanju i velikom doprinosu kao ambasador Ruske Federacije u Unesko, kada je sprečeno članstvo samoproglašene države Kosovo u ovoj međunarodnoj organizaciji, navodi se u saopštenju. 

izvor: Novosti