Vučić i Erdogan o saradnji i situaciji u regionu

Vučić i Erdogan o saradnji i situaciji u regionu

13/05/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o saradnji i situaciji u regionu.

Vučić i Erdogan su naglasili čvrstu opredeljenost da zajedničkim snagama, kroz rad Visokog saveta za saradnju, unapređuju sveukupne odnose Srbije i Turske.

Ankara, 9. jula 2018 – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i predsednik Turske Redzep Tajip Erdogan pred pocetak svecane vecere nakon inauguracije. Redzep Tajip Erdogan polozio je danas zakletvu kao predsednik Turske, dve nedelje posto je ponovo izabran na taj polozaj. FOTO TANJUG / SLUZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIM PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE / bb

Sledeća sednica tog Saveta biće održana tokom zvanične posete predsednika Turske Srbiji, koja je najavljena za ovo leto, a tom prilikom biće obeležena i 140. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.

Kako se navodi u saopštenju Pres službe predsednika, Vučić i Erdogan su, osim o bilateralnim odnosima, razgovarali i o regionalnoj situaciji i naglasili da su mir i stabilnost u regionu od velike važnosti i za celu Evropu.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je Turska i sa BiH, kao prethodno sa Srbijom, potpisala Protokol o izgradnji auto-puta između Beograda i Sarajeva.

On je rekao da očekuje da radovi na izgradnji te važne saobraćajnice počnu tokom leta.

izvor: RTV