Vučić: Ne bih zamerio vladiki Teodosiju, Haradinaj ima pet privatnih Srba u Gračanici…

Vučić: Ne bih zamerio vladiki Teodosiju, Haradinaj ima pet privatnih Srba u Gračanici…

26/03/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da ne treba zamerati episkopu raško-prizrenskom Teodosiji nedavni sastanak s kosovskim ministrom unutrašnjih poslova, jer sveštenstvo treba da se kreće po celoj teritoriji Kosova i Metohije i da dođe do svakog Srbina.

“Da sam Srbin sa Kosova i Metohije, ne bih im posebno zamerio. Samo ne razumem što nisu to objavili na sva zvona”, dodao je Vučić na konferenciji za štampu posle sednice Predsedništva SNS.

Ukazao je da sveštenici moraju da prolaze i dolaze do najudaljenijih mesta u teškim okolnostima, da rade i žive s njima.

“Ne bih zamerao ništa suštinski po tom pitanju”, ponovio je Vučić i kazao da nije upoznat sa odlukom, niti je razume, da mediji nisu mogli da prisustvuju.

Beograd, 25. februara 2019 – Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vucic govori na konferenciji za novinare u sediste stranke nakon sednice Presdsednistva SNS. FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

Konstatovao je da će ga politički protivnici sigurno napasti i zbog ovoga, kao što su rekli i da je patrijarh zli čovek, jer je pozvao na poštovanje zakona.

“O njegovom bogatstvu su govorili najgori tajkuni koji su razorili zemlju”, dodao je Vučić.

Haradinaj se dodvorava svojim američkim gazdama

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio je zamenicu kosovskog ministra pravde Vesnu Mikić da bi se dodvorio svojim američkim gazdama, izjavio je sinoć Vučić.

“On (Haradinaj) to koristi kao priliku da se dodvori svojim američkim gazdama, prezire Srbe i Srpsku listu, ali voli ove svoje privatne Srbe koje može da angažuje kao svoje telohranitelje, a to su oni koji učestvuju u protestima ‘Jedan od pet miliona’ i podržavaju ih”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Dodao je da Haradinaj ima ukupno “pet privatnih Srba u Gračanici” i da je jednog preko njegove žene uveo u vlast.

“Šta ste drugo očekivali od Haradinaja, nisam ni malo iznenađen time”, dodao je Vučić.

Dan nakon objave na Fejsbuku zamenice kosovskog ministra pravde Vesne Mikić da je NATO počinio genocid nad Srbima, premijer Ramuš Haradinaj doneo je odluku da je smeni, uz tvrdnju da su takve izjave “govor mržnje”.

Vesna Mikić je u nedelju na svom profilu napisala da je NATO kampanja protiv Savezne Republike Jugoslavije 1999. usledila nakon decenije borbe protiv albanskih terorista, kao i da je NATO izvršio namerni genocid.

O zaduženima u “švajcarcima”

Predsednik Vučić izjavio je sinoć da je spreman da još jednom, sa saradnicima, sagleda probleme zaduženih u švajcarskim francima, kako bi se videlo da li može da im se pomogne, a da se ne ugrozi ceo bankarski sistem, budžet Srbije i svi građani i njihova primanja.

“Spreman sam da još jednom pogledamo svi zajedno, i zamolio sam i (premijerku) Anu Brnabić i (guvernerku NBS) Jorgovanku Tabaković da vidimo postoji li bilo kakva mogućnost da pomognemo ljudima koje je vlast Đilasa, Jeremića i ostalih opljačkala zbog uzimanja kredita u švajcarskim francima”, rekao je Vučić.

Oni su ih opljačkali, a danas ih pozivaju da se pljačkašima pridruže, primetio je.

“Zamislite, vi uđete u nečiju kuću, otvorite mu sef, uzmete mu pare iz sefa, a onda pozovete tog istog čoveka – ‘da idemo pred policijsku stanicu, da protestujemo što je tebe neko opljačkao’. To vam je slučaj sa švajcarskim francima”, rekao je predsednik.

Kako je dodao, ljudi koji su zaduženi u “švajcarcima” su pristojni i razumni i on želi da razgovaraju, kako bi se pronašlo neko rešenje, a da se, pri tom, ne ugroze ceo bankarski sistem, budžet Srbije i svi građani i njihova primanja.

“Spremni da gledamo kako da rešavamo probleme građana”, podvukao je Vučić.

izvor: RTV