Vučić: Srbija opredeljena za regionalnu stabilnost i razvoj

Vučić: Srbija opredeljena za regionalnu stabilnost i razvoj

30/05/2019 0 Autor: V.D.

BEOGRAD – 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas delegaciju Atlantskog saveta iz Vašingtona, koju predvodi izvršni potpredsednik Dejmon Vilson.

Predsednik Vučić je delegaciji, koja u Beogradu boravi u okviru studijske posete regionu, ukazao na političko-bezbednosnu situaciju na Zapadnom Balkanu i istakao čvrsto opredeljenje Srbije da svojim radom doprinosi regionalnoj stabilnosti i razvoju.

Beograd, 30. maja 2019. – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic sastao se s delegacijom Atlantskog saveta koju predvodi izvrsni potpredsednik Dejmon Vilson. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

On je zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama na dosadašnjoj podršci ekonomskim reformama i evrointegracijama Srbije, kao i na pokušajima da doprinesu rešenju problema u dijalogu sa Prištinom.

On je istakao da uvođenje taksi na srpsku robu, kao i poslednje akcije prištinskih policijskih jedinica na severu Kosova, predstavljaju najgrublje kršenje odredbi CEFTA, kao i Briselskog sporazuma i da takvi potezi vode destabilizaciji celog regiona.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija usredsređena na jačanje političkih i ekonomskih odnosa sa SAD i izrazio nadu da će unapređenje bilateralnih odnosa biti nastavljeno i kroz uspešnu saradnju u oblasti ekonomije, kao i da će američke kompanije, s obzirom na dobre ekonomske pokazatelje srpske privrede, pokazati još veće interesovanje za ulaganje u Srbiji.

Delegacija Atlantskog saveta iz Vašingtona, koju čine predstavnici i republikanaca i demokrata, zahvalila je predsedniku Vučiću na naporima koje ulaže u očuvanje i unapređenje regionalne stabilnosti.

Potpredsednik Atlantskog saveta Dejmon Vilson izjavio je danas da je važno da Srbija gradi i ima koristi od odnosa sa Amerikom i drugim zemljama u Evropi.

Šef delegacije Atlantskog saveta Dejmon Vilson podržao je evropski put Srbije i naglasio da su oni ovde u misiji da pomognu i budu dobar partner regionu Zapadnog Balkana.

izvor: RTV