Zapalio se novosadski autobus na granici Srbije i Severne Makedonije (VIDEO)

Zapalio se novosadski autobus na granici Srbije i Severne Makedonije (VIDEO)

01/06/2019 0 Autor: V.D.

NOVI SAD – 

Svi putnici iz autobusa “Jadran lajn”, koji se danas po podne zapalio na graničnom prelazu između Severne Makedonije i Srbije, nepovređeni su i oko 19 sati su drugom autobusom krenuli sa granice kod Preševa ka Novom Sadu, izjavio je Tanjugu direktor autoprevoza “Jadran lajn”, Božidar Žegarac.

...

“Sedamdesetoro putnika, koji su bili u autobusu, koji se danas zapalio na graničnom prelazu između Srbije i Severne Makedonije su nepovređeni i oko 19 sati su krenuli sa granice kod Preševa ka Novom Sadu.

Obezbedili smo prevoz za sve putnike i svako od njih biće prevezen do mesta do kojeg žele”, rekao je Žegarac.

Putnici iz Novog Sada su u organizaciji Jedinstvene Srbije boravili četiri dana u Grčkoj, u Paraliji. Žegarac nije mogao da precizira u koje vreme će putnici stići na svoja odredišta.

“Planirana je pauza i večera za putnike, pa nije moguće reći kada će stići do Novog Sada i ostalih odredišta”, rekao je Žegarac.

On je ponovio da niko od putnika, kao ni vozač, nije povređen, a da uzrok požara još nije poznat.

“Uviđaj je u toku, nakon čega će biti poznato šta je uzrokovalo požar u autobusu. Najvažnije je da, na sreću, niko od ljudi koji su bili u autobusu nije povređen”, kaže Žegarac.

Dvospratni putnički autobus autoprevoznika “Jadran lajn”, u kojem je bilo 70 putnika, zapalio se danas oko 16 sati na graničnom prelazu između Srbije i Severne Makedonije, zbog čega su morali da intervenišu vatrogasci.

Marković: Svi putnici dobro, vraća ih drugi autobus

Autobus koji se danas posle podne zapalio na granici između Srbije i Mekedonije vraćao se iz Paralije za Novi Sad, a svi putnici su dobro i po njih je već stigao drugi autobus, rekao je večeras Tanjugu lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

On je naveo da je 75 putnika iz Novog Sada u organizaciji Jedinstvene Srbije boravilo četiri dana u Paraliji i da su se danas vraćali, ističući da je najvažnije da niko od njih nije povređen.

Marković je naveo i da je autobus imao kvarove tokom puta kroz Grčku i

Severnu Makedoniju, a zatim su se zapalile instalacije i autobus je izgoreo.

Prema Markovićevicm rečima, tokom večeri drugi autobus je došao po putnike i oni su već na putu kući, a večeraće u Predejanima. Kasno noćas očekuje se njihov povratak u Novi Sad.

Autobus na sprat novosadskih registarskih tablica zapalio se i potpuno izgoreo danas oko 16.00 na graničnom prelazu Tabanovci, između Srbije i Severne Makedonije, potvrdila je policija u Kumanovu.

Putnici su evakuisani, a na teren je stigla vatrogasna jedinica iz Kumanova, koja je ubrzo ugasila požar.

izvor: RTV