Zbog objave o NATO genocidu Haradinaj smenio Mikićevu

Zbog objave o NATO genocidu Haradinaj smenio Mikićevu

25/03/2019 0 Autor: V.D.

PRIŠTINA – 

Dan nakon objave na Fejsbuku zamenice kosovskog ministra pravde Vesne Mikić da je NATO počinio genocid nad Srbima, premijer Ramuš Haradinaj doneo je odluku da je razreši dužnosti, uz tvrdnju da su takve izjave “govor mržnje”, prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

Vesna Mikić je u nedelju na svom profilu napisala da je NATO kampanja protiv Savezne Republike Jugoslavije usledila nakon decenije borbe protiv albanskih terorista, kao i da je NATO izvršio namerni genocid.

epa06230013 Kosovo Prime Minister Ramush Haradinaj answers media questions during a joint press conference in Tirana, Albania, 27 September 2017. Kosovo’s Prime Minister Ramush Haradinaj arrived in Tirana for an one day official visit. EPA-EFE/MALTON DIBRA

“Na današnji dan, pre tačno 20 godina nad jednom suverenom zemljom koja se deceniju unazad borila protiv albanskog terorizma u okviru svojih granica, izvršen je namerno planiran genocid od strane NATO alijanse”, objava je Mikićeva na ovoj društvenoj mreži.

Ova objava bila je povod za Haradinajevu odluku da je smeni.

“U Vladi i institucijama Republike Kosovo, nema državnih zvaničnika, bez obzira na etničku pripadnost, koji vređaju zajedničke evroatlantske vrednosti. Naročito pošto je država Kosovo stvorena upravo na osnovu ovih vrednosti. Izjava zamenice ministra u Ministarstvu pravde, Vesne Mikić, da je NATO bombardovanje bilo genocid nad srpskom državom i narodom, neprihvatljivi su i poklapaju se sa govorom mržnje, i kažnjivi su Ustavom i zakonom. Stoga sam danas sa dužnosti razrešio zamenicu ministra (Vesnu) Mikić”, napisao je Haradinaj na Fejsbuku, uz fotografiju zvanične odluke o smeni.

izvor: RTV